Podcast

Beluister mijn podcast over kanker en relatie. Vanuit het gesprek zelf en via een voice-over hoor je inzichten en tips die jullie misschien kunnen helpen.

De drempel om relatieproblemen aan te kaarten, bij elkaar of bij een hulpverlener, is voor veel mensen hoog. Dat is normaal al zo, laat staan in een situatie waarbij één van jullie kanker heeft. In mijn podcast hoor je stellen openhartig met elkaar in gesprek over hun leven met kanker. Je hoort dat het helemaal niet abnormaal is wanneer jullie voor grote problemen komen te staan. Het is niet vanzelfsprekend dat je het samen redt. Ook onderwerpen als intimiteit en seksualiteit komen in de podcast langs. Het is misschien niet iets waar jullie gelijk aan denken, zeker wanneer jullie in een overlevingsmodus zitten. Maar op het moment dat jullie het leven weer oppakken, kan het zeker spelen. Helaas is het zo dat veel mensen, ook zorgprofessionals rondom kanker, hier maar moeilijk over praten.

Een podcast als deze bestond nog niet. Er is wèl een podcast over borstkanker en seksualiteit: ‘De herontdekking van haarzelf’. Er is ook een podcast over de invloed van kanker op seksualiteit en intimiteit bij jonge mensen met kanker: ‘De Bespreekkamer’. Beiden kan ik beslist aanbevelen.

Podcast, relatiecoach bij Kanker

Hoe gaat het bij jullie?

Een podcast over kanker en relatie

Het is niet vanzelfsprekend dat je het samen redt

In deze eerste aflevering horen jullie dat het helemaal niet abnormaal is wanneer jullie voor grote problemen komen te staan. Een kwetsbaar onderwerp als intimiteit en seksualiteit komt ook langs.

Leven met kanker

Wat doet het met je? Voor welke moeilijke keuzes kom je te staan? Hoe deal je met een leven met kanker? Alleen en samen. Hierover gaat deze tweede aflevering.

Ervaringen met het medisch circuit

Deze derde aflevering gaat over goede en minder goede ervaringen met artsen, verpleegkundigen en radiologen. En over de behoefte aan aanvullende zorg.