Relatiecoaching bij Kanker

Wat kunnen jullie van mij verwachten?

In mijn werk gaat het over kwetsbare levensthema’s. Over liefhebben, over met iemand zijn die jou lief heeft, over de moeite waard zijn, over geliefkoosd worden, over gezien en gehoord worden in je hele zijn. Voor jou als je kanker hebt en voor jou als levenspartner.

Inzicht dat het leven meer is dan de ziekte alleen, kan een eerste stap zijn. Met elkaar praten en naar elkaar luisteren is waar ik vaak als eerste op inzet.

Hoe kanker ingrijpt in het leven en welke betekenis mensen er aan geven is voor iedereen anders. Ik ben creatief in mijn benadering. Ik schroom niet te benoemen waar jullie vast zitten. Dat is nodig om daarvan los te komen.

Als relatiecoach ben ik ook altijd gericht op de IK in de WIJ. Ik heb gemerkt dat het belangrijk is om cliënten te helpen om bij zichzelf te blijven. Om hun eigen verlangens en behoeften te erkennen. Ook wanneer het gaat over de behandeling en in de contacten met artsen. Kwetsbare vragen over intimiteit en seksualiteit ontloop ik niet omdat het belangrijke aspecten van ons leven zijn.

"Dat je tijdens kanker nader tot elkaar komt, is een geromantiseerd idee. Zo'n veronderstelling maakt mensen nog eenzamer."

Leo van Weezel, Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis